O podjetju

GLUETEC Germany Greußenheim

Integrirane lepilne rešitve – inovativne kompetence v lepljenju in tesnenju

GLUETEC Industrieklebstoffe GmbH & Co. KG s sedežem v frankovski vasi Greußenheim je eno izmed vodilnih dobaviteljev specialnih lepil in tesnil na evropskem tržišču. Produkti narejeni po meri so na tržišču predstavljeni kot lastna blagovna znamka podjetja ter kot individualne private label znamke. Kot ponudnik celotnega spektra lepil, tesnil in aerosolov je trenutno v podjetju, na območjih Nemčije, Poljske in Slovenije, zaposlenih 75 ljudi, ki z več kot 100 lepilnimi sistemi in več kot 50 aerosoli ustvarjajo ca. 15 milijonov € letnega prometa.

GLUETEC Company Presentation --> gluetec_en.pdf download (813 KB)

V postopku nadaljnjega razvoja podjetja se je ustvarila mreža hčerinskih podjetij ter številnih partnerskih podjetij v Evropi, ki ponujajo obširne in inovativne rešitve na področju lepljenja. Ker podjetje stremi k nadaljnji rasti, neprestano vlaga v visoko zmogljivo opremo in usposabljanje uslužbencev.

GLUETEC se predstavlja s priznanim portfeljem, razvitim posebej za aplikacije strank, ter kot atraktivne rešitve, ki prinašajo dodano vrednost podjetju. Izdelki podjetja GLUETEC se uporabljajo na različnih področjih – od proizvodnje pa vse do različnih delavnic za popravljanje in vzdrževanje, bodisi pri popolnoma avtomatiziranih delovnih procesih v velikih industrijah ali pa pri majhnih ročnih opravilih.

GLUETEC se osredotoča tudi na trg MMA lepil in ponuja izdelke iz tega razreda pod znamko WELDYX in WIKO Multipower. Pod blagovno znamko WIKO, podjetje ponuja široko linijo produktov od enokomponentnih in dvokomponentnih lepil in tesnil (npr. cianoakrilatna -, akrilna -, epoxy -, poliuretanska -, silikonska -, na osnovi MS-Polimera – in UV-lepila). Od leta 2018 še dodatno dopolnjujejo portfelj poliuretani, tehnični spreji, paste, trakovi in različni dodatki. Primerne pakirne rešitve pa predstavljajo drug poslovni segment.

Osnova za vsa dejanja je celovito razmišljanje o lepilnih rešitvah: lepila in pogodbeno polnjenje embalaže, pakirna tehnologija, dizajn produktov in pakiranje. Tri kompetence podjetja - lepila, inovacije in servis so strateško interno povezane, zato se podjetje predstavlja kot dobavitelj enotnih lepilnih rešitev. Ravno te lepilne rešitve so plod razvoja internega in skupinskega dela v podjetju kot tudi sodelovanja s strankami in poslovnimi partnerji. Ta unikatna kombinacija kompetenc daje podjetju GLUETEC ogromno prednost pred ostalo konkurenco.

PRODUKT.
Dobro premišljen in vpeljan portfelj ter desetletne izkušnje pri vseh aplikacijah industrijskih lepil.

INOVACIJA.
Dokazana inovativna moč in inteligentne rešitve za trenutne in prihodnje izzive naših strank.

SERVIS.
Lasten servis podjetja GLUETEC, ki strankam pomaga in svetuje na področju dizajna in pakiranja pri private label produktih.

Od povezave med zgoraj naštetimi viri moči se v podjetju z mednarodno orientacijo pričakuje znatna rast v prihodnjih letih – z veliko prisotnostjo na že obstoječih območjih ter razvoj in prodiranje v nova območja aplikacij.

GLUETEC GROUP MANAGEMENT